Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » ALMÁS-MUSTÁROS-TEJFÖLÖS CSIBERAGUM RIZZSEL

felvitel dátuma: 2011-11-14 18:27:51       mai nézettség: 3       nézettség: 6407
részletes recept
ALMÁS-MUSTÁROS-TEJFÖLÖS CSIBERAGUM RIZZSEL
Hozzávalók 6 személyre:

1/2 kg csirkemellfilé, 3-4 ek olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb zöld paprika, 1 kisebb piros paprika, 1 közepes alma,  2 ek mustár, 1 csipet fehérbors, , 1 púpos kk fűszerpaprika, annyi víz, amennyi ellepi.

Sűrítéshez: 1 doboz tejföl, kb. 1-1,5 dl víz,  2 ek tönkölybúzaliszt.

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 45 perc


Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázzuk apróra, megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a kis csíkokra vágott zöld és pirospaprikákat, ezt megfonnyasztjuk egy kicsit, majd a felkarikázott sárgarépákat. A megmosott csirkemelleket felkockázzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és ha megfehéredett, megfűszerezzük sóval, fehérborssal, pirospaprikával, mustárral. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd belekockázzuk az almát. Időközönklént megkeverjük és ha szükséges, felöntjük még vízzel. Ha megpuhult a hús, lehúzzuk a gázt és besűrítjük az előzőleg csomómentesre kevert tejföl+víz+tönkölybúzaliszt keverékével. Rizssel és néhány almaszelettel tálaltam! Jó étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*