1/2 kg csirkemellfilé, 3-4 ek olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb zöld paprika, 1 kisebb piros paprika, 1 közepes alma, 2 ek mustár, 1 csipet fehérbors, só, 1 púpos kk fűszerpaprika, annyi víz, amennyi ellepi.
Sűrítéshez: 1 doboz tejföl, kb. 1-1,5 dl víz, 2 ek tönkölybúzaliszt.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A vöröshagymát felkockázzuk apróra, megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a kis csíkokra vágott zöld és pirospaprikákat, ezt megfonnyasztjuk egy kicsit, majd a felkarikázott sárgarépákat. A megmosott csirkemelleket felkockázzuk, hozzáadjuk a zöldségekhez és ha megfehéredett, megfűszerezzük sóval, fehérborssal, pirospaprikával, mustárral. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd belekockázzuk az almát. Időközönklént megkeverjük és ha szükséges, felöntjük még vízzel. Ha megpuhult a hús, lehúzzuk a gázt és besűrítjük az előzőleg csomómentesre kevert tejföl+víz+tönkölybúzaliszt keverékével. Rizssel és néhány almaszelettel tálaltam! Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.