Nagyon klassz!!
40 dkg zabpehely
20 dkg méz (4 evőkanál)
10 dkg vaj
1 tojás
1 ek.fahéj
1 tk.szódabikarbóna
kevés só
40 dkg alma
10 dkg mazsola
10 dkg dió (+ annyi 1/4-ed amennyi kekszet készítünk)
1. a zabpelyhet megdaráljuk, összekeverjük a szódabikarbónával.
2. A diót ledaráljuk.
3. Az almát lereszeljük, összekeverjük fahéjjal. Állni hagyjuk, és a levét kinyomkodjuk.
3. A mézet kikeverjük a felolvasztott vajjal és tojássárgájával. Hozzáadjuk a sót és vanília kivonatot és a habbá vert tojásfehérjét.
4. A vajas masszába belekeverjük a diót, mazsolát, az almát és végül a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Elég lágy tésztát kapunk.
5. a tésztából kb 4 cm átmérőjű rudakat formálunk, alufóliába csavarjuk és 2-3 órát hűtőben pihentetjük. (fontos, hogy jól lehűljön, mert különben nem lehet szeletelni)
6. A rudakból 0,5 cm karikákat vágunk, a tetejére ráhelyezzük a 1/4-ed diót.
7, sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 5-7 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácson kihűtjük.(kb 55-60 db keksz lesz)
Itt olvashattok többet a kekszről és a variációkról: http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/12/almas-mazsolas-dios-keksz-avagy-hany.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.