Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Almás-mazsolás-diós keksz

felvitel dátuma: 2011-12-13 05:02:55       mai nézettség: 1       nézettség: 3023
részletes recept
Almás-mazsolás-diós keksz
Hozzávalók 1 személyre:

40 dkg zabpehely

20 dkg méz (4 evőkanál)

10 dkg vaj

1 tojás

1 ek.fahéj

1 tk.szódabikarbóna

kevés

40 dkg alma

10 dkg mazsola

10 dkg dió (+ annyi 1/4-ed amennyi kekszet készítünk)

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 7 perc

Elkészítés:

1. a zabpelyhet megdaráljuk, összekeverjük a szódabikarbónával.

2. A diót ledaráljuk.

3. Az almát lereszeljük, összekeverjük fahéjjal. Állni hagyjuk, és a levét  kinyomkodjuk.

3. A mézet kikeverjük a felolvasztott vajjal és tojássárgájával. Hozzáadjuk a sót és vanília kivonatot és a habbá vert tojásfehérjét.

4. A vajas masszába belekeverjük a diót, mazsolát, az almát és végül a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Elég lágy tésztát kapunk.

5. a tésztából kb 4 cm átmérőjű rudakat formálunk, alufóliába csavarjuk és 2-3 órát hűtőben pihentetjük. (fontos, hogy jól lehűljön, mert különben nem lehet szeletelni)

6. A rudakból 0,5 cm karikákat vágunk, a tetejére ráhelyezzük a 1/4-ed diót.

7, sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 5-7 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácson kihűtjük.(kb 55-60 db keksz lesz)

Itt olvashattok többet a kekszről és a variációkról: http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/12/almas-mazsolas-dios-keksz-avagy-hany.html

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 13

Nagyon klassz!!

0/10 Helga 2011 december 13

Az egyik kedvencem:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*