FINCSI SOKAT SÜTÖTTÜNK ANYUKÁMMAL. SZERETEM
Hozzávalók 6 főre
½ kg rétesliszt,25 dkg Rama,25 dkg porcukor, 5 db tojás, 1 cs sütőpor
Töltelék:
1 kg reszelt alma, citrom reszelt héja, és leve, cukor, vagy méz, ízlés szerint
Elkészítése:
A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojás sárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre rá a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük és megsütjük. Nagyon hamar megsül, kb. 30 - 35 perc. Nagyon-nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.