Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Almás,diós zserbó

felvitel dátuma: 2018-11-05 20:16:03       mai nézettség: 2       nézettség: 1059
részletes recept
Almás,diós zserbó
Hozzávalók 6 személyre:

35 dkg liszt
1 db tojás
5 dkg cukor
20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
1 dl tej
1 dkg élesztő
1tk. sütőpor
csipet só

A töltelékhez:
15 dkg cukrozott darált dió
1,5 kg alma reszelve,párolva,kihűtve
1 mk. őrölt fahéj
10 dkg cukor vagy 2-3 ek. méz

A sütemény lekenéséhez:
1 db tojássárgája

Továbbá:
24×39 cm-es tepsi
sütőpapír

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben egy mk. cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot,a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlőre részre osztjuk.
Mindegyik lapot kinyújtjuk a sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a sütésnél, kelésnél terjeszkedik.
Az alsó lapot megszórjuk cukrozott dióval, rá simítjuk az elkészített, kihűtött töltelék felét, rá a másik lap, megszórjuk cukrozott dióval, rátesszük a töltelék másik felét, majd befedjük az utolsó lappal.
A tésztát lekenjük tojássárgájával,majd 20 percig kelesztjük.
Utána lekenjük tojásfehérjével, egy villával a tetején "mintákat" húzunk.
Még egy 10 percet pihentetjük, míg a tojásfehérje rászárad és 180 fokon arany barnára sütjük.(30 perc)

 

Szakács: Edit


Film link: https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*