Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Almas-dios es ananaszos-dios kalacs

felvitel dátuma: 2014-05-01 12:18:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1693
részletes recept
Almas-dios es ananaszos-dios kalacs
Hozzávalók 4 személyre:
Tesztahoz: 50 dkg liszt , 2,5 ek gyors eleszto , 2,5 dl langyos tej , 3 ek cukor , 1 vanilias cukor , 1 egesz tojas , 5 dkg vaj , 1,5-2 ek mez , 1/2 kk so Toltelek: 8 alma lereszelve , cukor izles szerint , fahej , daralt dio Ananaszos toltelek: ananasz aprora vagva , cukrozott daralt dio Tetejere: 1 tojas sargaja , 1 tk tej Az almas toltelekbe tegyunk par csepp citromlet , hogy ne barnuljon meg
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
A tesztahoz valokat jol osszedolgozzuk es kb 1 orat kelesztjuk. Elkeszitjuk a tolteleket amelyiket valasztjuk izles szerint izesitve.Az almat lereszeljuk a levet kinyomjuk ,majd beizesitjuk.Az ananaszt aprora vagjuk .Mikor megkelt a tesztank 10-12 reszre osztjuk.Mindegyik tesztat teglalap alakura nyujtom es a hosszabbik reszehez teszem a tolteleket.A teszta szeletol kb 1 ujjnyira teszem a tolteleket , majd a tesztat rahajtom a toltelekre.A maradek teszta feluletet egy eles kessel kb 1,5 cm - es csikokrs vagom.A szeleit nem vagom at.A toltelekes reszt atsodrom a csikokra vagott tesztan ,majd a 2 veget osszedugjuk.Sutopapirral belelt tepsibe teszem es pihentetem kb 30 percig.Lekenjuk a tejjel elkevert tojassal es 180 fokra elomelegitett sutoben kb 20-25 perc alatt pirosra sutjuk.Porcukorral megszorva talaljuk.Tolteleket izles szerint keszithetjuk csak almas- diosan ,vagy ananasz- dios valtozatban is.Ha mindegyik valtozatat elkeszitjuk akkor az almabol csak a fele mennyiseg szukseges.
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*