Az alapanyag friss Tante Fanny tészta, ( Friss édes linzertészta)
Töltelék:
a töltelékhez: 1 kiló savanykás alma, 5 deka mazsola, 10 deka cukor, fahéj, egy kevés mandula; tojás a kenéshez,
Elkészírése:
A tésztát négyszögletűre nyújtva olyan 36 x 24 cm és az elkészített töltelékkel megtöltöm, feltekerem, és sütőpapírral bélel tepsibe teszem. Tojással lekenem a tetejét előmelegítet sütőben sütöm kb 35 -40 percig
Töltelék:
A töltelékhez meghámozzuk és lereszeljük az almát, ha kemény, akkor előzőleg a cukorral egy kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát, fahéj, citromhéjat, a hosszába vágott mandulát, és rákenjük a tésztára.
Kicsit több lett a töltelék benne attól még nagyon finom. Legközelebb elég lesz 70 dkg alma a töltelékhez!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.