1 bögre kukorica dara
2 evőkanál nyírfacukor
10 dkg darált dió
3 db nagy alma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 csipet só
1 1/2 evőkanál olaj
1 teáskanál bio karobpor
2,5 bögre vizet felforralunk, beletesszük a csipet sót és folytonos keverés közben beleöntjük a kukorica darát. Amikor a dara teljesen megdagadt, levesszük a tűzről, beleteszünk 1 kanál nyírfacukrot és a reszelt citromhéjat, majd a fél kanál olajjal kiolajozott magas falu tepsibe simítjuk a puliszkát.
A darált diót egyenletesen elosztjuk a puliszka tetején. Két almát héjjastól megreszelünk a legnagyobb lyukú reszelőn, majd hozzákeverjük a másik kanál nyírfacukrot és az őrölt fahéjat. A reszelt almát rátesszük a dió tetejére. A harmadik almát hajszálvékony szeletekre vágjuk és beterítjük vele a reszelt almát.
180C°-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Az egy evőkanál olajban elkeverjük az egy teáskanál bio karobport és a süti tetejét megcsurgatjuk vele.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.