Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Almás polenta

felvitel dátuma: 2011-03-11 00:18:50       mai nézettség: 3       nézettség: 4188
részletes recept
Almás polenta
Hozzávalók 4 személyre:

1 bögre kukorica dara

2 evőkanál nyírfacukor

10 dkg darált dió

3 db nagy alma

1 mokkáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál reszelt citromhéj

1 csipet só

1 1/2 evőkanál olaj

1 teáskanál bio karobpor

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 3 perc
Elkészítés:

2,5 bögre vizet felforralunk, beletesszük a csipet sót és folytonos keverés közben beleöntjük a kukorica darát. Amikor a dara teljesen megdagadt, levesszük a tűzről, beleteszünk 1 kanál nyírfacukrot és a reszelt citromhéjat, majd a fél kanál olajjal kiolajozott magas falu tepsibe simítjuk a puliszkát.

A darált diót egyenletesen elosztjuk a puliszka tetején. Két almát héjjastól megreszelünk a legnagyobb lyukú reszelőn, majd hozzákeverjük a másik kanál nyírfacukrot és az őrölt fahéjat. A reszelt almát rátesszük a dió tetejére. A harmadik almát hajszálvékony szeletekre vágjuk és beterítjük vele a reszelt almát.

180C°-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

Az egy evőkanál olajban elkeverjük az egy teáskanál bio karobport és a süti tetejét megcsurgatjuk vele.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*