30 dkg tönköly-búzaliszt
1 evőkanál xilit
6 evőkanál jeges víz
10 kókusz zsír
1 teáskanál só
Töltelék
1 citromleve
1,5kg alma
8dkg xilit
2 evőkanák rizsliszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet szerecsendió
1 evőkanál tej
A lisztet a xilittel a sóval és a jeges vízzel a puha kókusz zsírral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és alufóliába csomagolva egy óra hosszára hűtőbe rakjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát megmossuk meghámozzuk és cikkekre vágjuk, az alma cikkeket citromlével elkavart vízbe rakjuk nehogy bebarnuljanak.
A xilitet a lisztet citromhéjat szerecsendiót és a fahéjat összekavarjuk.
Közben az almát lecsepegtetjük és a xilittel és a citromhéj keverékkel összeforgatjuk.
Közben a tésztát ketté osszuk úgy hogy kétharmad egyharmad arányba legyen.
A nagyobb felét a tésztának a sütőforma nagyságának megfelelő méretűre nyújtjuk.
A nyújtásnál könnyebben dolgozzunk ha sütőpapírt használunk, mert annak segítségével tudjuk a tésztát a formába belehelyezni.
A tészta széleit beleigazítjuk úgy hogy a forma széléhez is felérjen.
A tészta alját villával megszurkáljuk, hogy egyenletesen süljön.
Az alma cikkekkel elkezdjük betakarni a tésztát szépen ízlésesen.
Amikor ezzel megvagyunk kinyújtjuk a tésztánk kisebbik felét.
A tésztát derelyevágóval egyenletesen csíkokra vágjuk és ezzel szépen négyzetrácsosan betakarjuk a tésztát.
Amikor ezzel megvagyunk a tejjel bekenjük a pitetetején a csikókat .
Előmelegített sütőben az első 10 percben 200 fokon sütjük majd mérsékeljük a hőfokot 180 fokra és még 60 percig sütjük .
Mikor megsült hagyjuk kihűlni ezután szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.