A töltelékhez:
1,5 kg alma
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
fahéj
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl
1 kk. sütőpor
2 ek. cukor
1 tojás sárgája a kenéshez
A lisztet összekeverem a sütöporral. Bele morzsolom a margarint. Hozzá adom a többi hozzávalót is. Összeállítás után a tésztát pihentetem, amíg megcsinálom a tölteléket.
A töltelékhez az almát megpucolom, lereszelem. Kinyomkodom a levét, 3 dl lével megfőzöm a pudingport. Ezt hozzá adom a reszelt almához, megcukrozom.
A tésztát 2 részre osztom (1/3 - 2/3 arányban). A nagyobb darabot egy közepes sütőformába teszem, úgy, hogy az oldalára is jusson. Megszúrkálom villával, ezután rátöltöm a tölteléket. A tetejéhez a maradék tésztát formára nyújtom és rányomkodom. Megszúrkálom a tetejét is villával. Megkenem tojássárgájával. Ha szeretnénk díszíteni a tetejét egy keveset félre teszünk a tésztából és ízlés szerinti formákkal díszítjük. Ezt is megkenjük végül tojássárgával.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.