A tepsiben (jénaiban) elterítjük a felkarikázott hagyma felét, meghintjük szerecsendióval és borssal. Vékonyra karikázunk 2 kicsumázott, megmosott almát (vagy 1 birs). Rászórjuk az apróra vágott savanyú káposzta felét (+1 babérlevél), sorban elhelyezzük a sózott, borsozott, kevés lisztbe mártott, félbevágott csirkecombokat (elősütve). Erre a megmaradt hagymakarika, 2 alma és a maradék savanyú káposzta kerül – ebben a sorrendben! Az utolsó almát is elosztjuk a tetején, végül a reszelt sajttal meghintjük. Az olajjal, a zúzott fokhagymával (el is maradhat) és a sóval elkevert tejfölt rálocsoljuk. Alufóliával befedve előmelegített forró sütőben egy órán át közepes lángon (180 fok) pároljuk. Végül a fóliát levéve pirosra pirítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.