Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Diétás ételek / kalória szegény » Almás, káposztás csirke

felvitel dátuma: 2011-03-07 17:18:33       mai nézettség: 2       nézettség: 7460
részletes recept
Almás, káposztás csirke
Hozzávalók 1 személyre:
  • 4 db csirkecomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 5 db alma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál szerecsendió (őrölt)
  • szükség szerint sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors (törött)
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A tepsiben (jénaiban) elterítjük a felkarikázott hagyma felét, meghintjük szerecsendióval és borssal. Vékonyra karikázunk 2 kicsumázott, megmosott almát (vagy 1 birs). Rászórjuk az apróra vágott savanyú káposzta felét (+1 babérlevél), sorban elhelyezzük a sózott, borsozott, kevés lisztbe mártott, félbevágott csirkecombokat (elősütve). Erre a megmaradt hagymakarika, 2 alma és a maradék savanyú káposzta kerül – ebben a sorrendben! Az utolsó almát is elosztjuk a tetején, végül a reszelt sajttal meghintjük. Az olajjal, a zúzott fokhagymával (el is maradhat) és a sóval elkevert tejfölt rálocsoljuk. Alufóliával befedve előmelegített forró sütőben egy órán át közepes lángon (180 fok) pároljuk. Végül a fóliát levéve pirosra pirítjuk.

Szakács: szeva50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*