Hozzávalók:
2 tojás
20 dkg cukor
25 dkg alma apróra vágva vagy reszelve
20 dkg dió apróra törve
1 cs sütőpor
fél dl fekete főtt kávé
1 dl tej
1 cs vanília cukor
2 evőkanál vaj
30 dkg liszt
Máz
csep olaj
tortabevonó vagy kakaópor
*
Elkészítés:
A tojást a cukrokkal és a vajjal kikeverjük.Bele adagoljuk a tejet és főzött kávét.
A sütőport a liszttel, és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához.
Fakanállal szépen hozzá forgatjuk.
Ezután óvatosan bele keverjük az almát.
Elég sűrú tésztát kapunk.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük,a tésztát bele öntjük,elsimítjuk.
200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük.
A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk.
A csokoládéval pici olajat felolvasztjuk,simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.Én csak márványosra csorgattam meg.
Dermedés után a süteményt kockákra szeljük.