Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Almás csavart

felvitel dátuma: 2014-01-01 17:51:09       mai nézettség: 1       nézettség: 7805
részletes recept
Almás csavart
Hozzávalók 4 személyre:
  • Tésztához:
  • 50dkg liszt
  • 1csapott kk
  • 2,5dkg élesztő
  • 2,5dl tej
  • 4ek cukor
  • 1tojás
  • 10dkg margarin
  • Töltelék:
  • 4-5db nagyobb alma
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj
  •  4-5ek zsemlemorzsa 1ek étolaj
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
  • Az élesztőt felfuttatjuk langyos,cukros tejben,majd a többi hozzávalóval,a margarin kivételével jól összedolgozzuk.Az olvasztott margarint apránként beledagasztjuk.Duplájára kelesztjük.
  • Az almát lereszeljük,hozzákeverjük a cukrot,fahéjat.A zsemlemorzsát az olajon megpirítjuk,kihűtjük.
  • A megkelt tésztát fél cm vastagságú téglalappá nyújtjuk.Feléig megszórjuk a morzsa felével,erre jön a kicsavart alma,majd a másik fele a morzsának,most a tésztánk szabadon hagyott felével beborítjuk az almás részét,Kicsit rányomkodjuk.Pizzavágóval 2cm széles csíkokat vágunk,majd megcsavarjuk.Egy irányba történjen a csavarás,mert így lesz szép.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,és 180-190 fokon 15 perc alatt megsütjük.Vaniliás porcukorral meghintjük.
Szakács: Dzsédzsé


Film link: http://aranytepsi.blogspot.hu/2013/12/almas-csavar.html A recept forrása.

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Patus Heléna 2014 január 3

nagyon fincsi lehet

0/10 Káplár Anna 2014 január 3

Nagon szép, biztos finom is!!!

0/10 jákli judit 2014 január 4

Mit mondjak,egy héten belül 2x kellett megsütnöm,de az egyik ismerősöm diós-meggyesen készítette el,ki kell próbálnom hamarosan.

10/10 Mamm 2014 május 2

Ma készítettem el almásan, valami isteni lett!!!! :)

0/10 Jákli Judit 2014 május 6

Nagyon örülök,hogy tetszett!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*