Marcsi, ez bekerult a receptkonyvembe, hiszen mindig van - foleg osszel - itthon alma, így ez nagyon praktikus és finom.
Az almát megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és szeleteljük.
A 7,5 literes Mesterszakács Füles Főzőedényben feltesszük főni. Mikor megpuhult, rúd mixerrel turmixszoljuk. Hagyhatjuk kicsit darabosra is, de teljesen péppé mixelhetjük.
Ezután hozzáadjuk a cukrot, amihez előzőleg hozzákeverjük a dzsemfixet.
Visszatesszük a dzsemet a tűzhelyre. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
Miután levettük a tűzről, belekeverjük a fahéjat, szegfűszeget, citrom levét és a Triple Sec-et.
Üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk az üvegeket.
5 percre fejre állítjuk az üvegeket, hogy vákuum képződjön.
Ezután mehet a végleges helyére a dzsemünk.
Javasolt Tupperware termékek:
Marcsi, ez bekerult a receptkonyvembe, hiszen mindig van - foleg osszel - itthon alma, így ez nagyon praktikus és finom.
Köszönöm. Igen alma mindig van, most a nyári almának van szezonja. Azután jön a tárolásra is alkalmas alma. Bármikor el lehet készíteni egy kis lekvárt. Nem volt most itthon xillitem sem és nádcukrom sem, így sima cukorral készült, de ezt is el lehet készíteni az egészséges édesítőszerekkel is.
Szia, én is pont így csináltam (citrom kivételével), még melegek az üvegek, de nagyon hígnak látom a lekvárt, pedig dupla adag dzsemfix-szel készítettem. Reménykedhetek, hogy sűrűsödik?
Be fog sűrűsödni, biztos vagyok benne. Ami kimaradt az üvegből és egy kistányérra tettem, másnapra besűrűsödött.
Az edény alján láttam én is, hogy besűrűsödött, akkor megnyugodtam :) köszi szépen!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.