Piskótához:
10 tojás, 50 dkg cukor, 50 dkg liszt lehet fele sima fele rétesliszt 1 csomag sütőpor, 1,5 dl langyos víz.
Csokoládékrém:
6 dl tejszín, 3 tábla 65 %-os étcsokoládé, narancs aroma ,
Máz:
2 csomag pillecukorból készült fondat.
A 10 tojásból hagyományos módon piskótát sütök, csak nem kell a tojásokat külön választani, hanem a robotgéppel addig keverjük amíg krémes állapotú lesz.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és kb 35 perc alatt megsütjük.
A csokoládékrémnél, lassal felmelegítjük a tejszínt, beletördeljük a csokoládét és forrás pontig felfőzzük.
Lassan, indőnként megkeverve kihütjük a csokoládékrémet. 1 napig hütőben tároljuk és másnap habosra keverjük.
Óvatosan, nehogy kicsapódjon.
Ha kell habfixálót rakunk hozzá.
A piskótát három különböző méretűre vágjuk, megtöltjük a csokikrémmel - kivül is bekenjük, majd ráborítjuk a pillecukor fondatot.
A pillecukor készítése az alábbi oldalon részletesen megtalálható.
http://www.tortaimado.hu/2009/03/fondant-pillecukorbol-marshmallow.html
Ha pontosan betartjuk az utasításokat, sokkal könnyebb vele dolgozni, mint a marcipánnal.
A torta receptet és elkészítését az alábbi oldalról vettem.
Annyit módosítottam, hogy én pillecukor fondatot használtam.
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/tortak/ajandekdoboz-torta.html
Fázisfotók sajnos nincsenek, izgultam, hogy fog sikerülni, mert a barátnőm születésnapjára készítettem.
Szerintem lehet kevesebb tojásból is sütni, mert ilyen mennyiségű tojásból hatalmas lett a torta.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.