Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Közepes » Áfonyás bombajó torta

felvitel dátuma: 2011-08-03 09:06:21       mai nézettség: 1       nézettség: 5477
részletes recept
Áfonyás bombajó torta
Hozzávalók 6 személyre:

A piskótához:
6 tojás
6 e.k. liszt
6 e.k. cukor

Toltelékhez:
0,5 kg krémtúró
0,5 l tej
1 vaníliás pudingpor

0,5 l tejszín
5 ek áfonyalekvár
2 dkg zselatin
ha nem lenne elég édes, ízlés szerint cukor

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A piskótatekercset előzőnap a szokott módon megsütjük, megkenjük áfonyalekvárral és hideg helyen tároljuk.

Másnap:
Kibélelünk egy tálat folpackkal, kirakjuk az egészet a piskótatekercsekkel.

Megfőzzük a pudingot, kihűtjük, és meleg vízben feloldjuk a zselatint, langyosra hűtjük.

A krémtúróba belekeverjük az áfonyalekvárt, szükség esetén cukorral édesítjük.
A túrót a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot.

Beleöntjük a piskótakarikákkal kibélelt tálba, a tetejére piskótakarikák kerülnek, mert ez lesz az alja, ha kiborítjuk a tálra.

Egy éjszakai pihenés után tálra borítjuk, díszíteni nem szoktam, mert magában is szép.

Készítettem már más formában és ízben is, fantázia kérdése.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 nemeth-ek 2011 október 15

Nagyon jól néz ki, díszítés nélkül is! Az áfonyát imádjuk, így a sütibe is jöhet! Köszi szépen!

0/10 Csillus 2012 február 23

Nagyon szép és mutatós!

0/10 csoti.henriette 2012 március 9

Bombajó torta Bombajó uncsikkal finom!

0/10 anna51 2012 március 9

Koszi, lányok!

0/10 Káplár Anna 2012 március 9

Pannikám, azt hittem ezt a két cukor falatot kell megenni, a süti fincsi, én is ilyet akarok csinálni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*