Nagyon jól néz ki, díszítés nélkül is! Az áfonyát imádjuk, így a sütibe is jöhet! Köszi szépen!
A piskótához:
6 tojás
6 e.k. liszt
6 e.k. cukor
Toltelékhez:
0,5 kg krémtúró
0,5 l tej
1 vaníliás pudingpor
0,5 l tejszín
5 ek áfonyalekvár
2 dkg zselatin
ha nem lenne elég édes, ízlés szerint cukor
A piskótatekercset előzőnap a szokott módon megsütjük, megkenjük áfonyalekvárral és hideg helyen tároljuk.
Másnap:
Kibélelünk egy tálat folpackkal, kirakjuk az egészet a piskótatekercsekkel.
Megfőzzük a pudingot, kihűtjük, és meleg vízben feloldjuk a zselatint, langyosra hűtjük.
A krémtúróba belekeverjük az áfonyalekvárt, szükség esetén cukorral édesítjük.
A túrót a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot.
Beleöntjük a piskótakarikákkal kibélelt tálba, a tetejére piskótakarikák kerülnek, mert ez lesz az alja, ha kiborítjuk a tálra.
Egy éjszakai pihenés után tálra borítjuk, díszíteni nem szoktam, mert magában is szép.
Készítettem már más formában és ízben is, fantázia kérdése.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.