Abált szalonna vagy bőrös comb Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 kg tokaszalonna vagy bőrös comb    (kicsit húsos, nyers)
5  gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint

*

Elkészítés:

A szalonnát vagy bőrös combot  nagyobb darabokra vágjuk, lábosba tesszük.
A szalonnát vagy bőrös combot  megfőzzük jó sós vízben. Annyi sót kell tenni a főzővízbe, hogy úgy érezzük: elsóztuk. Teszünk a főzővízbe egy gerezd felaprított fokhagymát  és a babérlevelet is .  Akkor lesz finom.  Ha már a bőre és a hús is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és kissé lecsepegtetjük.
Egy tányérra tesszük, a tetejét egy késsel bevágjuk.
A  többi fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk.
Mikor kész, kivesszük a főző léből, és a tetejét jó sok fokhagymapéppel bekenjük. Sózzuk, borsozzuk, és az őrölt pirospaprikával is behintjük.
Ráaprítjuk a maradék fokhagymát.
Ha kihűlt,  fóliával letakarjuk, és hűtőben tároljuk.
Ezután fogyasztható  friss kenyérrel, vagy sült krumplival.