Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Könnyű » Sonkás cukkinis csirkemelltekercs

felvitel dátuma: 2018-12-18 19:06:27       mai nézettség: 2       nézettség: 2620
részletes recept
 Sonkás cukkinis csirkemelltekercs
Hozzávalók 6 személyre:

1 nagy csirkemellfilé,
12 csík bacon szalonna,
12 szelet gépsonka,
1 jó közepes cukkini,
1 nagyobb piros húsú paprika,
1 közepes vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1doboz csemegekukorica,
1dl.száraz bor,(vörös-fehér)
2dl.főzőtejszín,
3dkg. vaj/margarin,
Só,
bors,
3ek.olívaolaj.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A csirkemellet, szeleteljük, 12 csíkra vágjuk, kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
A sonkaszeleteket kétfelé vágjuk, a cukkinit vékony hosszú szeletekre gyaluljuk, majd enyhén besózzuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a paprikát karikára vágjuk.
A kukoricát leöblítjük.
Minden baconszeletre teszünk 1-1 húscsíkot, 1-1 kettévágott sonkát, 1-1 csík cukkinit, végül szorosan feltekerjük és 2 fogvájóval összetűzzük.
Az olívaolajat jól felmelegítjük, a tekercseket hirtelen megpirítjuk benne, majd hozzáadjuk a bort a kétféle hagymát és 25 percig fedő alatt pároljuk.
A körethez a felforrósított vajban/margarinban 2 percig pirítjuk a paprikát, majd hozzáadjuk a maradék cukkinit.
Sózzuk,borsozzuk és 4-5 percig ropogósra sütjük, végül összeforgatjuk a kukoricával.

A roládokat kiszedjük egy tálra a pecsenyeléhez adjuk a tejszínt, botmixerrel bársonyosra dolgozzuk, felforraljuk.
Tálalhatjuk is! 
Ui:
A fogvájót ne felejtsük el kiszedni!!
Jó étvágyat hozzá!
forrás: Nők L.

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*