Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Kombe húsos *

felvitel dátuma: 2016-01-07 00:40:11       mai nézettség: 3       nézettség: 1534
részletes recept
 Kombe húsos *
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalok tésztához: - 1 dl langyos víz -3 dl langyos tej - 1 kávéskanál kristálycukor - 2,5 dkg friss élesztő - 60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta) - 1 teáskanál Töltelék: - 1 kg darált hús(sertés) - 1 fej vöröshagyma,3-4 gerezd fokhagyma - fehér bors,vegeta,ízlés szerint fűszerek. - olaj a sütéshez - készre pároljuk a darált húst A rétegek közé: - 10 dkg vaj - 5 evőkanál olaj

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

1. A tésztát dagaszthatjuk kézzel vagy a kenyérsütőgépben is. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és bedagasztjuk. 2.A húst készre pároljuk a többi hozzávaloval. 3. Nem kell pihentetni a tésztát, dagasztás után három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk vékony téglalapra az egyiket, lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a felével. Kinyújtjuk a másik tésztát is ugyanakkorára, ráhelyezzük az elsőre (amely már le van kenve a vajas-olajjal). A másodiknak a tetején egyenletesen elkenjük a kihűlt darált húst. Kinyújtjuk a harmadik tésztát is, ráhelyezzük az előzőekre és ezt is lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a másik felével. A tészta egyik oldalát behajtjuk középre, a másik oldalt is behajtjuk középre. Majd felülről behajtjuk is behajtjuk középre, és az alsó felét is ráhajtjuk középre. Az egészet megfordítjuk úgy, hogy a felső hajtogatott rész kerüljön alulra, felülre pedig a sima részt.4. Ráhelyezzük sütőpapíros tepsire és 30 percig kelesztjük. 5. Pizzavágóval bevágjuk háromszögekre (8 vagy 10 szeletre) azért, hogy sütés után könnyebb legyen felszeletelni. Lekenjük a felvert tojással a tetejét, majd megszórjuk a magvakkal. 6. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük. Az első 15 perc után érdemes ránézni és ha nagyon pirul, akkor lentebb vesszük a fokot a sütőn. 7. Ha megsült, 5 percig a tepsiben hagyjuk, ráterítünk egy tiszta konyharuhát, hogy jól átpuhuljon a tészta,-ivó joghurttal tökéletes.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*