Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Képviselőfánk (csodás)

felvitel dátuma: 2011-05-16 12:33:38       mai nézettség: 2       nézettség: 5192
részletes recept
 Képviselőfánk  (csodás)
Hozzávalók 6 személyre:

Pontosan kell mérni!

Tészta:

2.6 dl víz

csipet só

10dkg vaj

20dkg liszt

kb.6 db tojás (attól függ mekkorák)

Krém:

8dl tej

5 kanál cukor

2 van,cukor

2 vaníliás pudingpor

Hab:

0.5 l  tejszín

,2 kanál cukor

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

Elkészítés:
Felforraljuk a vizet. Amikor forr, belekeverjük a vajat és a csipetnyi sót. Mikor a vaj elolvadt, beleöntjük a lisztet, és gyorsan csomómentesre keverjük (addig, amíg az egész massza elválik az edény falától). Levesszük a tésztát a tűzről, és egyenként alaposan belekeverünk  tojást kb. 6db (legegyszerűbb géppel). A fánktésztát csillagcsöves habzsákba töltjük, és egyforma halmokat nyomunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól 5-6 cm  távolságra, majd előmelegített 220 fokos sütőben megsütjük a fánkokat (kb. 25 perc). (Közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert ha kinyitjuk, a tészta belül nem lesz üreges és ragacsos marad!)

A sárga krém elkészítése:
A pudingporból sűrű krémet főzök. Amikor besűrűsödött, levesszük , és folpack-kal letakarom (nem lesz bőre)

Lehűtöm.

A tejszínt felverem.

A kihűlt fánkokat lefejezzük. Az aljukat megtöltjük a sárga krémes tejszínnel . A krém tetejére tejszínhab-rózsákat nyomunk, aztán ráillesztjük a fánktészta tetejét.Porcukorral hintjük.

Nagyon finom.

Szakács: tortacsoda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Márta 2011 május 16

Még sosem volt merszem fánkot sutni,de ez nagyon jól néz ki,úgyhogy megpróbálom.Kifelejtetted a tojást,kb.3-4 et gondolok,elég? Nagyon guszta a fánk.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*