Még sosem volt merszem fánkot sutni,de ez nagyon jól néz ki,úgyhogy megpróbálom.Kifelejtetted a tojást,kb.3-4 et gondolok,elég? Nagyon guszta a fánk.
Pontosan kell mérni!
Tészta:
2.6 dl víz
csipet só
10dkg vaj
20dkg liszt
kb.6 db tojás (attól függ mekkorák)
Krém:
8dl tej
5 kanál cukor
2 van,cukor
2 vaníliás pudingpor
Hab:
0.5 l tejszín
,2 kanál cukor
Elkészítés:
Felforraljuk a vizet. Amikor forr, belekeverjük a vajat és a csipetnyi sót. Mikor a vaj elolvadt, beleöntjük a lisztet, és gyorsan csomómentesre keverjük (addig, amíg az egész massza elválik az edény falától). Levesszük a tésztát a tűzről, és egyenként alaposan belekeverünk tojást kb. 6db (legegyszerűbb géppel). A fánktésztát csillagcsöves habzsákba töltjük, és egyforma halmokat nyomunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól 5-6 cm távolságra, majd előmelegített 220 fokos sütőben megsütjük a fánkokat (kb. 25 perc). (Közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert ha kinyitjuk, a tészta belül nem lesz üreges és ragacsos marad!)
A sárga krém elkészítése:
A pudingporból sűrű krémet főzök. Amikor besűrűsödött, levesszük , és folpack-kal letakarom (nem lesz bőre)
Lehűtöm.
A tejszínt felverem.
A kihűlt fánkokat lefejezzük. Az aljukat megtöltjük a sárga krémes tejszínnel . A krém tetejére tejszínhab-rózsákat nyomunk, aztán ráillesztjük a fánktészta tetejét.Porcukorral hintjük.
Nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.