2 db közepes padlizsán
15 dkg liszt
2 dl víz
1 dk tojás
3 dkg sajt
petrezselyemzöld
só
bors
2 ek liszt mártogatáshoz
1 gerezd fokhagyma
2-3 ek olaj
A tojásból, lisztből és vízből palacsinta tésztát készítünk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, petrezselymet,fűszerezzük ízlés szerint.
A meghámozott és fél centis szeletekre vágott padlizsánt sós, fokhagymás fövő vízbe tesszük, lefedjük,2 perc után elzárjuk a lángot és lefedve hagyjuk még 2-3 percig. Nem szabad nagyon ellágyuljon. Kiszedjük a vízből és hagyjuk lecsöpögni. Ha nem elég sós ,utána sózunk, megszórjuk borssal, lisztbe, majd a palacsinta tésztába forgatjuk és közepesen forró olajban mindkét felét kisütjük.
Tejföllel, házi ketshuppal tálaljuk.
A padlizsán a forrázástól elveszíti a csípős ízét, kellemesen édeskés ízt kap. Aki szereti még prézlibe is forgathatja.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.