Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Forrázott rántott vinetta (padlizsán)

felvitel dátuma: 2013-09-18 07:54:39       mai nézettség: 1       nézettség: 2648
részletes recept
 Forrázott rántott vinetta (padlizsán)
Hozzávalók 4 személyre:

2 db közepes padlizsán
15 dkg liszt
2 dl víz
1 dk tojás
3 dkg sajt
petrezselyemzöld

bors
2 ek liszt mártogatáshoz
1 gerezd fokhagyma
2-3 ek olaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 2 perc
Elkészítés:

A tojásból, lisztből és vízből palacsinta tésztát készítünk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, petrezselymet,fűszerezzük ízlés szerint.
A meghámozott és fél centis szeletekre vágott padlizsánt sós, fokhagymás fövő vízbe tesszük, lefedjük,2 perc után elzárjuk a lángot és lefedve hagyjuk még 2-3 percig. Nem szabad nagyon ellágyuljon. Kiszedjük a vízből és hagyjuk lecsöpögni. Ha nem elég sós ,utána sózunk, megszórjuk borssal, lisztbe, majd a palacsinta tésztába forgatjuk és közepesen forró olajban mindkét felét kisütjük.
Tejföllel, házi ketshuppal tálaljuk.
A padlizsán a forrázástól elveszíti a csípős ízét, kellemesen édeskés ízt kap. Aki szereti még prézlibe is forgathatja.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*