Hozzávalók tésztához
40 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy ráma, 2 ek porcukor, 1 egész tojás, tk szódabikarbóna, a karamell szirup fele
Karamell szirup: 30 dkg kristálycukor, 250 ml víz
Karamell szirup fele, annyi tej, hogy 450 ml legyen 3 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 18 dkg porcukor
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a 250 ml vízzel, összefőzzük, utána hagyjuk kihűlni. A vajból, lisztből, szódabikarbónából és az elkészített szirup feléből, összegyúrjuk a tésztát a lapokhoz. Három lapot nyújtunk, és tepsi hátán, közép meleg sütőben egyenként megsütjük, amikor kihűlnek megkenjük a lapokat krémmel.
A krém elkészítése: a megmaradt szirupot egy mérőedénybe öntjük és annyi tejjel engedjük fel, hogy 450 ml legyen, hozzáadunk 3 evőkanál lisztet. A krémet lassú tűzön megfőzzük. Amikor kihűlt hozzáadjuk a 200 g vajat vagy margarint, amit előzőleg kikavartunk 180 g porcukorral. A lapokat metöltjük és a tetejét csokoládéval díszitjük.
23x 30 cm-s tepsi hátán 3 egyforma lapot sütünk.
Olcsó sütemény ! Egy éjszakát pihentetjük másnap szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.