Nagyon klassz!!!:)
9 db
6 dkg mogyoró
6 dkg étcsokoládé
6 dkg natúr kukoricapehely
3 tk.méz
0,25 dl olaj (ez olivával készült, kicsit aggasztott, hogy túl markáns lesz az íze, de nem lehet érezni)
0,5 dl tejszín
A mogyorót ledaráljuk, a kukoricapelyhet a kezünkkel elmorzsoljuk, és a két anyagot összekeverjük. Az olajat mézet összekeverjük, beletesszük a kockára tört csokoládét, és tejszínt és az egészet a csokoládé olvadásáig melegítjük.
Az olvadt csokit kicsit visszahűtjük, és 5 ek. mennyiséget a mogyorós keverékhez adjuk és összegyúrjuk. Ezzel egy jól formázható állagú keveréket kapunk, ha úgy ítéljük meg, hogy nem tudjuk formázni, adjunk hozzá még egy kis olvasztott csokoládét. A masszából diónyi golyókat formálunk és a maradék csokoládéba forgatjuk. (Én két fogpiszkáló segítségével szedtem ki). Alufóliát helyezünk egy tálcára a matt fele legyen felül, arra tesszük rá az elkészült golyókat. (Állítólag a fényes feléről nem lehet leszedni a csokit)
Hűvös helyen tartjuk a csokoládé dermedéséig, majd papírkapszlikba tesszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.