Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Ferrero Gluténmentes

felvitel dátuma: 2011-12-27 17:32:36       mai nézettség: 1       nézettség: 6515
részletes recept
 Ferrero Gluténmentes
Hozzávalók 1 személyre:

9 db


6 dkg mogyoró
6 dkg étcsokoládé
6 dkg natúr kukoricapehely
3 tk.méz
0,25 dl olaj (ez  olivával készült, kicsit aggasztott, hogy túl markáns lesz az íze, de nem lehet érezni)
0,5 dl tejszín
 

Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:

A mogyorót ledaráljuk, a kukoricapelyhet a kezünkkel elmorzsoljuk, és a két anyagot összekeverjük. Az olajat mézet összekeverjük, beletesszük a kockára tört csokoládét, és tejszínt és az egészet a csokoládé olvadásáig melegítjük.
Az olvadt csokit kicsit visszahűtjük, és 5 ek. mennyiséget a mogyorós keverékhez adjuk és összegyúrjuk. Ezzel egy jól formázható állagú keveréket kapunk, ha úgy ítéljük meg, hogy  nem tudjuk formázni, adjunk hozzá még egy kis olvasztott csokoládét. A masszából diónyi golyókat formálunk  és a maradék csokoládéba forgatjuk. (Én két fogpiszkáló segítségével szedtem ki). Alufóliát helyezünk egy tálcára a matt fele legyen felül, arra tesszük az elkészült golyókat. (Állítólag a fényes feléről nem lehet leszedni a csokit)
Hűvös helyen tartjuk a csokoládé dermedéséig, majd papírkapszlikba tesszük.
 

Szakács: Helga


Film link: http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/12/glutenmentes-ferrero-rocher.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 27

Nagyon klassz!!!:)

10/10 Maya Gold 2013 december 1

szuper

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*