Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Esperes Petrezselymes burgonyával

felvitel dátuma: 2015-06-16 16:46:46       mai nézettség: 1       nézettség: 4507
részletes recept
 Esperes Petrezselymes burgonyával
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

1 kg darált sertéshús, 20 -22 szelet baconszalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 egész tojás, 4 tojásnagyságú bugonya, , bors, vegeta, csipet őrölt kömény, pirospaprika ízlés szerint.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A darált húsba beleteszem a két tojást, az előre üvegesre pirított apróra vágott vöröshagymát, , bors, (erősen borsozva szeretem), vegeta, fél mokkáskanál őrölt kömény, 2 kávéskanál pirospaprika, majd jól összekeverem.
Hajába megfőzöm a burgonyát, majd megpucolom. Még melegen összenyomom úgy, hogy pici apró darabkák is maradjanak benne, ne legyen pépes nagyon. Hozzá keverem a húshoz.
A bacon szalonnát szeletenként teszem az asztalra. és olyan fasírt nagyságú tojás alakú gombócokat gyúrok a húsból, majd ráteszem a vékony baconszalonnára és enyhén spirál alakban felhengergetem a húsgombócra. Így teljesen betakarja a szalonna a húst, mint az esperest a csuhája. Egy sütőbe,(teflon, vagy kerámia, vagy sütőpapír) kevés zsírt kenek, vagy enyhén beolajozom és két sorban egymás mellé rakva olyan 180 -200 fokon pirosra sütöm

Petrezselymes bugonyával, vagy salátával tálalom. Egész más íze van, mint egy fasírtnak..

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Erika 2016 június 23

Nagyon tetszik! Biztos elkészítem.

0/10 Csiba Alice 2018 február 12

Nagyon jol nez ki es finom is lehet, meg nem csinaltam, de elkeszitem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*