Nagyon tetszik! Biztos elkészítem.
Hozzávalók:
1 kg darált sertéshús, 20 -22 szelet baconszalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 egész tojás, 4 tojásnagyságú bugonya, só, bors, vegeta, csipet őrölt kömény, pirospaprika ízlés szerint.
Elkészítése:
A darált húsba beleteszem a két tojást, az előre üvegesre pirított apróra vágott vöröshagymát, só, bors, (erősen borsozva szeretem), vegeta, fél mokkáskanál őrölt kömény, 2 kávéskanál pirospaprika, majd jól összekeverem.
Hajába megfőzöm a burgonyát, majd megpucolom. Még melegen összenyomom úgy, hogy pici apró darabkák is maradjanak benne, ne legyen pépes nagyon. Hozzá keverem a húshoz.
A bacon szalonnát szeletenként teszem az asztalra. és olyan fasírt nagyságú tojás alakú gombócokat gyúrok a húsból, majd ráteszem a vékony baconszalonnára és enyhén spirál alakban felhengergetem a húsgombócra. Így teljesen betakarja a szalonna a húst, mint az esperest a csuhája. Egy sütőbe,(teflon, vagy kerámia, vagy sütőpapír) kevés zsírt kenek, vagy enyhén beolajozom és két sorban egymás mellé rakva olyan 180 -200 fokon pirosra sütöm.
Petrezselymes bugonyával, vagy salátával tálalom. Egész más íze van, mint egy fasírtnak..
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.