nekem ez bevált. :D
1 kg burgonya
olaj a kisütéshez
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk ujjnyi vastagságú hasábokra Mossuk le és egy törlő kendővel szárítsuk meg. Az első olajban sütés. Az olaj hőmérséklete ekkor még nem forró, de közelíti azt. A burgonyát így 5 percig sütjük, amikor is éppen, hogy elkezd színeződni és kellő nedvesség is maradt benne, olyan hólyagos szerű. Aztán kiszedjük és tálra rakjuk , megvárjuk, míg teljesen kihűl. Az elősütött burgonya így akár el is rakható későbbi időpontra várva, hogy készre süssük. A kihűtött, elősütött burgonyát 180°C hőmérsékleten készre sütjük. Tálalható, ehető.Előfőzni is lehet de akkor kockára vágjuk.15-20 perc elég.Ne főzzük túl. Aztán teljesen hűtsük ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.