Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » A szalma krumpli titka

felvitel dátuma: 2013-03-03 18:28:41       mai nézettség: 2       nézettség: 7338
részletes recept
 A szalma krumpli titka
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg burgonya

olaj a kisütéshez

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk ujjnyi vastagságú hasábokra Mossuk le és egy törlő kendővel szárítsuk meg. Az első olajban sütés. Az olaj hőmérséklete ekkor még nem forró, de közelíti azt. A burgonyát így 5 percig sütjük, amikor is éppen, hogy elkezd színeződni és kellő nedvesség is maradt benne, olyan hólyagos szerű. Aztán kiszedjük és tálra rakjuk , megvárjuk, míg teljesen kihűl. Az elősütött burgonya így akár el is rakható későbbi időpontra várva, hogy készre süssük. A kihűtött, elősütött burgonyát 180°C hőmérsékleten készre sütjük. Tálalható, ehető.Előfőzni is lehet de akkor kockára vágjuk.15-20 perc  elég.Ne főzzük túl. Aztán teljesen hűtsük ki.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 hegedűs viktoria 2015 március 2

nekem ez bevált. :D

10/10 A titokzatos ember 2015 május 11

Nagyon finom. :D Jó kis recept.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*