Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Túrós barackos charlotte

felvitel dátuma: 2012-12-22 15:12:36       mai nézettség: 3       nézettség: 4087
részletes recept
     Túrós barackos charlotte
Hozzávalók 8 személyre:
  • 2 db 6 tojásos piskótatekercs baracklekvárral töltve
  • 500 g tehéntúró
  • 5 dl tejszín
  • 1 ü őszibarack befőtt/konzerv
  • 1 dl a befőtt/konzerv levéből
  • 20 g zselatin
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs habfixáló
  • A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
  1. A piskótából két adagot sütünk a következőképp: a 6 tojássárgáját, a 6 ek kristálycukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 6 ek lisztet (+fél cs sütőpor, de akár el is hagyható), majd a habosra felvert 6 tojásfehérjét. A kapott masszát (szilikonos) sütőpapírra tesszük, szépen elegyengetjük, majd megsütjük szép világosra. Sütőben szépen megsül, függ a sütő fajtájától is, de inkább végezzünk tűpróbát. Ha megsült, még melegen vegyük le róla a sütőpapírt és egy konyharuhába tekerjük fel (a konyharuha lehetőleg ne szöszölődjön, mert ráragad a tésztára). Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, hogy megkapjuk a két piskótatekercsünket. Ha kihűltek a tészták, finoman kitekerjük és betöltjük baracklekvárral, és félretesszük őket.
  2. A túrót összetörjük (villa, botmixer) pépesre, majd hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat (hagyjunk egy pár darabot a díszítéshez), a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti cukrot, citrom héját.
  3. A zselatint feloldjuk 1 dl baracklében, majd langyosra hűtjük, és a 3,5dl tejszínhez (hideg legyen) adjuk, és ezzel együtt keményre verjük a tejszínt, majd a kész habot hozzáadjuk az ízesített túróhoz.
  4. Szükségünk lesz egy gömbölyű 2 literes edényre, melyet folpackkal kibélelünk, és a piskótatekercseket kb. 7mm vastag szeletekre vágjuk, amelyekkel szorosan kibéleljük az edény belsejét, alját is. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét  folpackkal, majd picit megnyomkodjuk és betesszük a hűtőbe kb. 4 óra hosszára.
Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*