Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Ötletes / kreatív ételek recept » 3 ÍZŰ KEKSZES HIDEG TORTÁM

felvitel dátuma: 2011-10-28 19:23:42       mai nézettség: 1       nézettség: 9432
részletes recept
3 ÍZŰ KEKSZES HIDEG TORTÁM
Hozzávalók 8 személyre:

4 csomag kakaós Indián keksz ( vagy 2 kakaós Bebe ), 2 csomag Marína keksz ( vagy 1 csomag piros zacskós Bebe ), 2 dl langyos tej, 2 ek rum, 1 ek porcukor, 250 g krémtúró, 2 zacskó vanília cukor, 1 cs. vanília puding+0,5 l tej+2-3 ek kristálycukor, 3-4 db nagyobb alma,  2 dl víz, 3 ek kristálycukor, néhány szem Nestlé gabonapelyhes csokigolyó a díszítéshez...

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

1 kisebb tálban összekeverem a 2 dl tejet, a porcukrot+a rumot és 1 pillanatra megmártom benne a kakaós kekszeket, majd kitöltöm velük a kb.40x25 cm-es üvegtál alját. Sűrűre főzöm a vanília pudingot és leöntöm velük a kekszeket. A világos színű kekszeket is megmártom a rumos tejben, ez a köv. réteg. A meghámozott és lereszelt almákat 10-15 perc alatt megfőzöm a 2 dl víz és 2-3 ek cukor keverékében és ha langyos, leszűröm a levét ( ez külön fogyasztható, mint almatea:) )és rákenem az almapépet, mint köv. réteget. Jön újra a rumos tejben megmártott kakaós keksz és tetejére a 2 vanília cukorral összekevert krémtúró szépen elsimítva. Anyum 55. szülinapjára ötlöttem ki ezt a hidegtortát, ezért kiraktam a tetejére az 55-öst Nestlé csokigolyókból. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd szeletelhető! étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 vajdamarta 2011 november 4

Bizonyára nagyon finom lett és boldog volt Édesanyád!

0/10 BLACK ANGEL 2011 november 5

Igen, meghatódott, köszönöm!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*