Bizonyára nagyon finom lett és boldog volt Édesanyád!
4 csomag kakaós Indián keksz ( vagy 2 kakaós Bebe ), 2 csomag Marína keksz ( vagy 1 csomag piros zacskós Bebe ), 2 dl langyos tej, 2 ek rum, 1 ek porcukor, 250 g krémtúró, 2 zacskó vanília cukor, 1 cs. vanília puding+0,5 l tej+2-3 ek kristálycukor, 3-4 db nagyobb alma, 2 dl víz, 3 ek kristálycukor, néhány szem Nestlé gabonapelyhes csokigolyó a díszítéshez...
1 kisebb tálban összekeverem a 2 dl tejet, a porcukrot+a rumot és 1 pillanatra megmártom benne a kakaós kekszeket, majd kitöltöm velük a kb.40x25 cm-es üvegtál alját. Sűrűre főzöm a vanília pudingot és leöntöm velük a kekszeket. A világos színű kekszeket is megmártom a rumos tejben, ez a köv. réteg. A meghámozott és lereszelt almákat 10-15 perc alatt megfőzöm a 2 dl víz és 2-3 ek cukor keverékében és ha langyos, leszűröm a levét ( ez külön fogyasztható, mint almatea:) )és rákenem az almapépet, mint köv. réteget. Jön újra a rumos tejben megmártott kakaós keksz és tetejére a 2 vanília cukorral összekevert krémtúró szépen elsimítva. Anyum 55. szülinapjára ötlöttem ki ezt a hidegtortát, ezért kiraktam a tetejére az 55-öst Nestlé csokigolyókból. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd szeletelhető! Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.