A tésztához:
7 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
4 ek liszt
1 csomag sutopor
A krémhez:
7 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
5 dkg tejcsoki
5 dkg étcsoki + a tetejére is
háztartási keksz
A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjuk, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a sutoport. Egy 25x20 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezunk, beleontjuk a tésztát és elomelegített sutoben 200 fokon kb. 15 percig sutjuk tupróbáig.
A krémhez osszekeverjuk a tojássárgájákat, a porcukrot, a pudingport és a tejet, majd suru krémmé fozzuk. Mikor kihult a keverék, hozzáadjuk az elozoleg habosra kevert margarint is.
A krémet megfelezzuk, az egyik feléhez hozzáadunk 5 dkg tejcsokit és 5 dkg étcsokit megolvasztva.
A tésztát megkenjuk a barna krémmel, háztartási keksszel beborítjuk, majd rásimítjuk a sárga krémet is. Tetejére csokit reszelunk. Pár órára a hutobe tesszuk puhulni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.