Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 19 hétfő Ivó, Milán névnapja

Főoldal » Praktikák » Tisztítási tanácsok konyhában » Zománcozott edények tisztítása

Zománcozott edények tisztítása
Zománcozott edények tisztítása

Zománcedényeinket is hasonlóan avassuk fel. Itt elegendő, ha magában az edényben zubogtatjuk egy félóráig a sós vizet. Kevés ecetet is tölthetünk hozzá.
A zománcedények súrolása is jobb, ha csupán sót használunk, nem veszti el a fényét.
Ne idegenkedjünk megbarnult zománc edényünktől: főzzünk benne nyers burgonyát, hagyjuk benne egy napig, majd újra forraljuk fel - csillogó lesz.
A lerakódott vízkőtől 10 %-os ecetes oldattal szabadíthatjuk meg lábasainkat. Szódás vízzel öblítsük át. Majd jöhet a tiszta forró öblítővíz.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*