Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 19 hétfő Ivó, Milán névnapja

Főoldal » Praktikák » Alapanyag előkészítési tanácsok » Vajjal való bánásmód

Vajjal való bánásmód
Vajjal való bánásmód

A túl kemény vaj könnyen kenhető lesz, ha a vajtartó felett gyorsan áthúzunk egy forró edényt.
Ha tészta készítéshez lágy vajra van szükségünk, reszeljük a tálba, rögtön gyúrható.
A kemény vajat könnyű felkenni a kenyérre, ha közben a kést meleg vízbe mártjuk.
Ha vajjal készül a sütemény, először a vajat keverjük habosra, azután adjunk hozzá cukrot és tojást.
Vajjal készült tésztákat erősebb tűznél kell sütni.
A leves nem fut ki, ha a fazék belső karimáját kevés vajjal megkenjük.
Az állott, gyengén avas vaj ízét helyrehozhatjuk, ha 10 dkg vajra számítva késhegynyi szódabikarbónát elkeverünk benne. Fél óráig állni hagyjuk, majd többször váltott hideg vízzel jól átmossuk és gyengén megsózzuk. A szóda közömbösíti a savat, és a vaj ismét ízletes lesz.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*