A sütés a konyhai alapműveletek legfőbb figyelmet igénylő része. A frissensülteket mindig forró olajban süssük, mert így az olaj a hús vagy egyéb frissensült külső felületén levő rostokat összehúzza, ezáltal nem engedi a nedveket a sütés tartama alatt elpárologni, a hús ízét, zamatát megtartja, szép színt kap, és valóban friss, ropogós, ízletes lesz.
A bundázott húsféléket, halakat stb. bő forró olajban (párizsi szelet, bécsi szelet) míg a natúr sülteket egy kevés forró olajban sütjük. Ha a sütést zárt térben (sütőben) végezzük, akkor is általános érvényű szabály, hogy magas hőfokon kezdjük meg, kivéve néhány könnyebb tésztafélét, piskótát, felfújtat.
Ha azután a pecsenye vagy egyéb sült étel már szép színt kapott, akkor mérsékelt, egyenletes tűzön fejezzük be a sütést.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.