A fejes salátát mindig folyó vízbe mossuk meg, és ne túl sokáig tartsuk a víz alatt, vizsgáljuk meg alaposan, nem maradt e rajta szennyeződés, de nehogy kimossuk a hasznos vitaminokat, illetve ásványi sókat.
Az elkészített öntetet közvetlen az étkezés előtt öntsük a salátalevelekre, így frissen tarthatjuk akkor is, ha néhány órán át hűtőben tároljuk.
A salátaöntet különösen zamatos lesz, ha finomra vágott hagymát néhány csepp olajjal habosra keverünk, ehhez tegyük hozzá a többi ízesítőt; ecetet vagy citromlét, cukrot, mustárt, esetleg fehérborsot.
A nyers saláták zsírban oldódó vitaminjai jobban érvényesülnek, ha ecetes- olajos, vagy ecetes- tejfeles salátaöntetet készítünk hozzá.
A káposztasaláta finomabb és főleg vitamindúsabb, ha szeletelés után nem sózzuk be, s nem nyomkodjuk ki a káposztát, hanem azonnal ráöntjük az ízlés szerint elkészített salátalevet.
Kitűnő salátaecet az ecetben eltett uborka vagy zöldpaprika leve. Leszűrve üvegben tegyük félre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.