Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 19 hétfő Ivó, Milán névnapja

Főoldal » Praktikák » Alapanyag előkészítési tanácsok » Saláták elkészítése

Saláták elkészítése
Saláták elkészítése

A fejes salátát mindig folyó vízbe mossuk meg, és ne túl sokáig tartsuk a víz alatt, vizsgáljuk meg alaposan, nem maradt e rajta szennyeződés, de nehogy kimossuk a hasznos vitaminokat, illetve ásványi sókat.
Az elkészített öntetet közvetlen az étkezés előtt öntsük a salátalevelekre, így frissen tarthatjuk akkor is, ha néhány órán át hűtőben tároljuk.
A salátaöntet különösen zamatos lesz, ha finomra vágott hagymát néhány csepp olajjal habosra keverünk, ehhez tegyük hozzá a többi ízesítőt; ecetet vagy citromlét, cukrot, mustárt, esetleg fehérborsot.
A nyers saláták zsírban oldódó vitaminjai jobban érvényesülnek, ha ecetes- olajos, vagy ecetes- tejfeles salátaöntetet készítünk hozzá.
A káposztasaláta finomabb és főleg vitamindúsabb, ha szeletelés után nem sózzuk be, s nem nyomkodjuk ki a káposztát, hanem azonnal ráöntjük az ízlés szerint elkészített salátalevet.
Kitűnő salátaecet az ecetben eltett uborka vagy zöldpaprika leve. Leszűrve üvegben tegyük félre.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*