Párolást (dinsztelést) az különbözteti meg a főzéstől, hogy nem bő, hanem mindig rövid lében végezzük.
A hús- vagy főzelékféle szinte a saját levében, gőzében párolódik puhára. Ezért a párolás legfontosabb szabálya, például párolt hús készítésekor, hogy a húst előzőleg egy kevés forró olajban körülsütjük, a forró olaj a rostokat összefogja, és így a hús zamata párolás közben sem vész el. Ezután mindig csak annyi vizet, húslevest vagy más folyadékot öntünk alá, hogy megfelelő gőz képződjék, amelyben a hús jó puhára párolódhat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.