Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 19 hétfő Ivó, Milán névnapja

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Panírozott hús szaftos marad

Panírozott hús szaftos marad
Panírozott hús szaftos marad

A gyerekek a panírozott hal rudat első­sorban ropogós burka és szaftos tar­talma miatt szeretik. Nem véletlenül, mivel az olyan húsfélék, mint például a halfilé és a porhanyós hússzeletek akkor a legfinomabbak, ha a sütés­kor a panírburok megóvja őket a kiszáradástól. Belsejük így marad iga­zán szaftos
 

 Alaposan belenyomkodjuk a mor­zsát, és a szeleteket egymás mellé fektetve legalább 20 percig hűtjük. Így a panír megszilárdul, nem po­tyognak le róla darabok, amelyek a zsiradékban megégnének.

 A sütőzsiradék legyen vízmentes: megfelel a semleges ízű olaj, sütő­margarin, kókuszzsír és a sertészsír. Süssünk zsiradékban, így a sze­letek egyenlően sülnek át, nem ra­gadnak könnyen a serpenyő aljá­hoz, és a szélük is ropogós lesz.

Nagyon fontos a sütési hőmérsék­let. A zsiradékot közepes hőfokon olyan forróra hevítjük, hogy amikor a húst beletesszük, azonnal siste­regni kezdjen. Sütéskor a serpe­nyőt gyakran rázzuk meg, hogy tar­talma egyenletesen piruljon.

Ha szeretjük a pirított vaj aromá­ját, a sütés utolsó 2 percében önt­sük le a sütőzsiradékot a húsról, s öntsünk vajat. A panírozott hús­féléket frissen tálaljuk, mivel a hús szaftja hamar megpuhítja a panírt

Elkészítése:

 A húst vagy a halat szeletekre vagy még kisebb darabokra vág­juk, mivel így könnyebben kezel­hető. Ha azt szeretnénk, hogy a hal szilárdabb és szárazabb ma­radjon, ecetet vagy citromlevet csöpögtetünk .

Röviddel a panírozás előtt sóval, borssal és esetleg paprikával fűsze­rezzük. Utána megforgatjuk lisztben, és a fölösleget leverjük róla.

 4 adagonként felverünk 1 vagy esetleg több tojást, s ha a halat vagy a húst még nem fűszereztük, a fűszereket a tojásba keverjük. Megforgatjuk benne a húsdarabo­kat, közvetlenül utána bőséges mennyiségű zsemlemorzsába fektetjük, és megszórjuk vele.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*