Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 19 hétfő Ivó, Milán névnapja

Főoldal » Praktikák » Alapanyag előkészítési tanácsok » Majonéz készítése

Majonéz készítése
Majonéz készítése

Ha majonézt akarunk készíteni, a tojást néhány órával előbb vegyük ki a hűtőszekrényből, az olajat is tartsuk szobahőmérsékleten. Ha a majonéz összefut, megjavíthatjuk úgy, hogy egy tojássárgáját habosra keverünk, és cseppenként hozzákeverjük az összefutott majonézt.
A majonéz készítésénél előfordulhat, hogy a tojássárgáját nem tudjuk az olajjal elkeverni, a tojás az olajat nem veszi fel. Ennek az az oka, hogy vagy az olaj vagy a tojás túl hideg. Ilyenkor egy kávéskanálnyi forró vizet öntsünk hozzá, és gyorsan keverjük addig, míg a majonéz megfelelő sűrűségét eléri.
Az otthon készített majonéz hetekig eláll, ha lezárt befőttes üvegben, hűtőszekrényben tároljuk.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*