Lisztszórást akkor alkalmazzuk, amikor egy-egy ételt csak kevéssé akarunk sűríteni. A lisztet csak akkor hintsük az ételre, ha a levét teljesen elfőtte, amikor már olajára sült, és mindig csak keveset. Elkeverjük vele, végül levessel vagy vízzel fölengedjük.
A liszttel összegyúrt vajat egy-egy túl hígra sikerült mártás vagy krémleves gyors sűrítésére használjuk. Ezzel úgy sűrítünk, hogy egy kevés vajat liszttel jól összegyúrunk, és folytonosan keverve a sűrítendő ételbe aprítjuk, majd tovább keverve addig hagyjuk a tűzön, amig a kívánt sűrűséget el nem értük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.