Hogy frissen maradjon és lehessen vágni a zöldséget, tároljuk széles szájú csavaros üvegben a hűtőszekrényben. Műanyag dobozt is használhatunk, de ezeket ki kell bélelni selyempapírral.
A petrezselyem kiválóan alkalmas mélyhűtésre, nem veszti el az ízét.
A petrezselyemgyökér és a zellergumó felső részéből felhasználás előtt vágjunk le egy másfél ujjnyi darabot, állítsuk kistányérra, öntsünk alá néhány csepp vizet. Naponta vágjunk le belőle egy vékony szeletkét, így jobban felszívja a vizet. Ha világos, meleg helyen tartjuk, három - négy nap múlva, friss zöldpetrezselyem és zellerzöldünk lesz.
Tisztított, darabokra vágott petrezselyemgyökeret, sárgarépát, petrezselyem - levelet, zellerlevelet 2-3 nap alatt tökéletesen megszáríthatunk fűtőtesten vagy kályha közelében. A napon szárítottal ellentétben, így megőrzi eredeti színét.
Sóval is konzerválhatunk. Megmosott, apróra vágott petrezselyem vagy zellerzöldjét, kaprot sóval rétegezve szorosan nyomkodjuk kisebb üvegekbe. Felülre sót rakjunk. Lekötve, azonnal a helyére tehetjük. Ezek használatánál vigyázzunk a sózásra!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.