Leves a turmixból! :-)
Igen, a turmixban is készíthetsz levest.
Először is arra ügyelj, hogy műanyag kancsóval rendelkező turmixokba 60 Celsius foknál sokkal melegebb terméket ne helyezz bele, mert roncsolhatja, öregítheti a műanyagot. Ez nem csak azért probléma mert hamarabb tönkre megy, HANEM azért is mert a műanyagokból kioldódhatnak olyan dolgok amit nem étkezésre szánt az anyatermészet.
Lényegében egy kisebb kreativitás meg fogja reformálni idővel a főzési praktikáidat, és ez igaz lesz a turmixgép használati szokásaidra is!
Egy krémleves elkészítése igen egyszerű lesz. csak forralj vizet. Várd meg amíg visszahűl a kívánt hőmérsékletre (üveg kancsós turmixoknál lehetsz bátor a hőfokokkal, nem probléma). Majd mehet a víz, utána pedig a hozzávalók a kancsóba!
pl: 2 gerezd fokhagyma, 3-4 főtt krumpli, fél-negyed kiló brokkoli, csipet só+cukor (egymást egyensúlyozzák az íz harmóniában, pici őrölt bors àTURMIX INDUL!
Tálaljuk egyenesen mindenki tányérjába.
Van egy videónkis ötletadóként itt:
https://www.youtube.com/watch?v=ltJOOnefiV8
illetve egy facebook bejegyzés is található róla itt!
A víz mennyiségét ízléstől függően szabályozhatod ha először kevesebbel kezdesz – utánönteni mindig tudsz;-).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.