Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 19 hétfő Ivó, Milán névnapja

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Jó tea készítése

Jó tea készítése
Jó tea készítése

Csészénként egy kávéskanál teafüvet teszünk előmelegített forró kannába és lobogó vízzel leforrázzuk. 4-5 percig hagyjuk állni - nem tovább és nem rövidebb ideig - majd a meleg tálalókannába szűrjük.
Kellemes aromát kap a tea, ha a kockacukrot, amivel ízesítjük, narancshéjhoz dörzsöljük, mielőtt a csészébe dobjuk.
Jeges teát nagyon erős aromájú teakivonatból készítünk, és kihűtve hideg vízzel öntjük fel. Itt is érvényes: csészénként egy kávéskanál tea.
Nagyon kemény (mésztartalmú) víz helyett, szódavízzel készíthetünk jó teát.
A filteres teát soha se tegyük a lobogó, forró vízbe, csak a csészében öntsük fel forró vízzel.
A szamovárban készült tea gyors és kitűnő ízű. Kis cseréptálkában leforrázott tealevelekből erős teakivonatot helyezünk a szamovár forró tetejére. Ebből kap ki-ki egy-két teáskanállal, majd felöntjük a szamovár forró vizével.
Sem a készítéshez, sem a tálaláshoz használt kannát ne tisztítsuk mosogatószerrel, csak tiszta vízzel!

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*