Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 19 hétfő Ivó, Milán névnapja

Főoldal » Praktikák » Alapanyag előkészítési tanácsok » Hogy bánjunk a fokhagymával

Hogy bánjunk a fokhagymával
Hogy bánjunk a fokhagymával

A fokhagyma szaga elviselhetőbb, ha a zöld csíráját eltávolítjuk a gerezd közepéről.
A fokhagymát könnyebb vágni, pépszerűbb lesz, ha vágás közben enyhén megsózzuk.
Jobb, ha a fokhagymát nem vágjuk, hanem késpengével lapítjuk szét és kaparjuk el. Ha nem akarjuk, hogy erőteljes legyen az íze: kistányérba tesszük, kevés vizet öntünk rá, és ezt szűrjük az ízesítendő ételbe.
A kezünk nem lesz szagos, ha nem szedjük le a gerezdről az utolsó hártyát, hanem azzal együtt nyomjuk szét a fokhagymát.
Néhány csepp citromot dörzsöljünk a már megmosott kezünkre, közömbösíti a fokhagyma szagát. Hideg vízzel öblítsük le. Ha még érződne a hagyma szaga ismételjük meg.
Fokhagymás étel fogyasztása után, nem rögtön, mert elronthatjuk a gyomrunkat, igyunk egy csésze tejet, vagy együnk egy szelet csokoládét. Nem lesz kellemetlen a leheletünk.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*