A fokhagyma szaga elviselhetőbb, ha a zöld csíráját eltávolítjuk a gerezd közepéről.
A fokhagymát könnyebb vágni, pépszerűbb lesz, ha vágás közben enyhén megsózzuk.
Jobb, ha a fokhagymát nem vágjuk, hanem késpengével lapítjuk szét és kaparjuk el. Ha nem akarjuk, hogy erőteljes legyen az íze: kistányérba tesszük, kevés vizet öntünk rá, és ezt szűrjük az ízesítendő ételbe.
A kezünk nem lesz szagos, ha nem szedjük le a gerezdről az utolsó hártyát, hanem azzal együtt nyomjuk szét a fokhagymát.
Néhány csepp citromot dörzsöljünk a már megmosott kezünkre, közömbösíti a fokhagyma szagát. Hideg vízzel öblítsük le. Ha még érződne a hagyma szaga ismételjük meg.
Fokhagymás étel fogyasztása után, nem rögtön, mert elronthatjuk a gyomrunkat, igyunk egy csésze tejet, vagy együnk egy szelet csokoládét. Nem lesz kellemetlen a leheletünk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.