100gr 350 Kcal, 9gr fehérje , 1gr zsír, 75gr CH (szénhidrát)
Könnyen emészthető és tápláló, rengeteg hasznos anyagot tartalmaz. Gabonák közül az árpának a legmagasabb a rost tartalma. Legmagasabb a mikro- és nyomelem tartama .Sok benne a Kálium , a Kalcium , magnézium, cink, foszfor valamint az A-, B1-, B2-,B6 és E vitaminok. Magas rost tartalma előnyösen hat az emésztésre és a koleszterinre. kutatások szerint gyulladáscsökkentő és vízelethajtó hatása is van.
Bővebb információ:
Szekeres Rita (Ritus) blogjában
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.