Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 19 hétfő Ivó, Milán névnapja

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Főzési / sütési praktikák

Főzési / sütési praktikák
Főzési / sütési praktikák

Szebb, jobb és vitamindúsabb lesz a húslevesünk, ha egy sárgarépát lereszelünk, kevés olajon megpároljuk, majd a húslével felforraljuk. Ha már szép sárga, a leveshez öntjük.
A velőcsont mindkét végét sózzuk be, mielőtt főzzük, így nem ki a velő.
Ha húsgombócot főzünk a levesbe vagy fasírtot készítünk, a masszát ne kanállal formáljuk, hanem langyos vízben nedvesített tenyérrel. Így a gombóc egyenletesebb és simább lesz.
Ha a megsütött hús már szép piros, de még nem puha, locsoljuk meg egy-két kanálnyi ecettel. Ennek hatására a kötőszövet rostjai megduzzadnak, és a hús hamarosan megpuhul.
Ha bármit sütünk alufóliában, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl szoros, mert a meleg levegő szétfeszítheti.
Ha alufóliával fedjük le az ételt, sokáig meleg marad, de megbüdösödik. Szúrjunk ezért néhány lyukat, hogy a gőz elillanjon.
Omlettet zsír nélkül is süthetünk. Két- három kanál tejet forraljunk fel a palacsintasütőben, majd a jól felkevert, megsózott tojásokat öntsük bele. Keverés nélkül süssük meg.
Süteményekhez, ha a vaj helyett margarint használunk, 20% - kal többet tegyünk a megadott mennyiségnél. Ételek ízesítésére - például mártásokhoz vagy salátákhoz - tejföl helyett joghurtot is vehetünk, ez kevesebb kalóriát tartalmaz. De a joghurttal már nem forralhatjuk az ételt, meg megtúrósodik.
A tehéntúrót gombócokhoz, süteményekhez hamarabb áttörhetjük, ha húsdarálón eresztjük át.
Ha nincs otthon tojás, a darált húsba nyers burgonyát reszelhetünk, keményítője összetartja a húst.
A palacsinta gyorsabban megsül, ha tésztájába egy pici sütőport teszünk.
Ha a fűszereknek csak az aromáját akarjuk ízesítésre felhasználni, tegyük teatojásba, és lógassuk bele a fővő ételbe.
A kiszáradt mustárt élvezhetővé tehetjük néhány csepp ecettel és kevés cukorral.
Piros paprikát, törött borsot üvegben tartsuk. A műanyag az erős fűszereke miatt elhomályosul, könnyen repedezik, eltörik.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*