Főzésnek nevezzük azt az eljárást, amikor egy-egy élelmiszert (húst, főzelékfélék) bő vízben, folyadékban forrásig hevítünk azért, hogy puhára főzve, emberi táplálkozás céljára élvezhetővé, könnyebben emészthetővé tegyük.
A főzést kétféleképpen kezdhetjük meg: hideg vagy forró vízben, aszerint, hogy mi a főzés tulajdonképpeni célja.
Ha például jó erős húslevest akarunk főzni, akkor mindig hideg vízben kezdjük el a hús és a csontok főzését, ha viszont ízletes, zamatos főtt húst kívánunk, akkor forrásban levő vízbe tegyük fel a húst és a csontokat, mert a forrásban levő víz kicsapja a fehérjét, összefogja a hús rostjait, megakadályozza , hogy főzés közben fehérjetartalma, íze, zamata kilúgozódjék.
Ez a halakra, szárnyasokra és más főtt ételekre is vonatkozik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.