Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 19 hétfő Ivó, Milán névnapja

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Főzés kezdése hideg vagy forró vízben

Főzés kezdése hideg vagy forró vízben
Főzés kezdése hideg vagy forró vízben

Főzésnek nevezzük azt az eljárást, amikor egy-egy élelmiszert (húst, főzelékfélék) vízben, folyadékban forrásig hevítünk azért, hogy puhára főzve, emberi táplálkozás céljára élvezhetővé, könnyebben emészthetővé tegyük.

A főzést kétféleképpen kezdhetjük meg: hideg vagy forró vízben, aszerint, hogy mi a főzés tulajdonképpeni célja.
Ha például erős húslevest akarunk főzni, akkor mindig hideg vízben kezdjük el a hús és a csontok főzését, ha viszont ízletes, zamatos főtt húst kívánunk, akkor forrásban levő vízbe tegyük fel a húst és a csontokat, mert a forrásban levő víz kicsapja a fehérjét, összefogja a hús rostjait, megakadályozza , hogy főzés közben fehérjetartalma, íze, zamata kilúgozódjék.
Ez a halakra, szárnyasokra és más főtt ételekre is vonatkozik.

Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*