Rántással nemcsak sűrítünk, hanem ízesítünk is egyes ételeket.
A rántás lisztjét a már meleg olajba tegyük, és az étel jellege szerint világosra vagy barnára pirítsuk. Világos rántást készítünk a zöldfőzelékeknek, mártásoknak, barnább rántást a hüvelyeseknek, káposztának.
A megpirított rántásba tesszük az ízesítőket, hagymát, zöldpetrezselymet, köménymagot, majoránnát, stb. Ha a pirospaprikát, fokhagymát is teszünk bele, utána azonnal eresszük fel hideg vízzel a rántást, mert különben megkeseredik.
A rántásba a hagymát elég, ha durvábbra vágjuk, pár percig pirítjuk, majd rántást föleresztve szűrőn keresztül öntjük a sűrítendő ételbe, így nem úszkálnak majd benne hagymadarabok.
A vágott petrezselyem- és zellerzöld, kapor, tárkony stb. egy részét tegyük csak a rántásba, a többit pedig apróra vágva keverjük a már majdnem kész ételbe. Így íze-zamata jobban érvényesül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.