Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Alapanyag » Szömörce

Szömörce
Szömörce Nálunk kevésbé ismert ízesítő, de a Közép-Keleten nagy népszerűségnek örvend. A cserjéken fejlődő piros bogyók adják a fűszert. A bogyókat közvetlenül érés előtt szedik le, majd szárítás után megőrlik. Íze kellemesen fanyar, kissé csípős, savanykás. A Közép-Keleten az ételek savanyítására használják a szömörcét, közvetlenül a csirke vagy halhúsra kenik sütés előtt de páclé készítéséhez is kiválóan alkalmas. Pikáns saláták vagy saláta öntetek készítésénél is jól használható ez a savanykás fűszer.
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*