Az örökzöld fa, ringló nagyságú termésének magja a szerecsendió. A termést kandírozva, szárítva, savanyítva kerül felhasználásra. A magon, maglepel található, ez a szerecsendió virág. Szedés után a magot szárítják, majd kifejtik a maglepelből, a diókat mésztejben áztatják, azután ismét szárítják. A dió világosbarna, kissé ráncos felületű. A szerecsendió egyben és őrölve egyaránt forgalomba kerül.
Fűszerkeverékek alkotó eleme, húsételek, levesek, halételek, mártások, fűszere. Süteményeknek, piskótáknak, pudingoknak, pitéknek remek ízt ad. A forralt bor, grog is remekül ízesíthető vele.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.