Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Alapanyag » Szegfűszeg

Szegfűszeg
Szegfűszeg A szegfűszeg a mirtuszfélék családjába tartozó fa ki nem nyílt virágbimbója. A termést kézzel szedik, mert az ágakat óvni kell a sérülésektől, ami a további termést veszélyeztetné. A fűszernövény francia közvetítéssel jutott az indinéz szigetvilágból a kelet-afrikai partokhoz. Az áttelepítés sikeresnek bizonyult, ma is Zanzibár szigete termeli a legtöbb szegfűszeget. A szegfűszeg illata édeskés és átható, semmi mással nem lehet összetéveszteni, íze édeskés, kissé csípős nagyon aromás. Egészben és őrleményként kerül forgalomba, nagy mennyiségben hasznosítja ez élelmiszer és szépségipar. Főként édességekben, kompót, puding, sütemények készítésénél alkalmazzák, de jól illik a húsételekhez is. A forralt bor készítésének elengedhetetlen kelléke. A kínai és indiai fűszerkeverékek gyakori összetevője.
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*