Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Alapanyag » Szegfűbors

Szegfűbors
Szegfűbors A mirtuszfélék családjába tartozó fa bogyói adják a fűszert. A bogyókat zölden szüretelik, majd a napon szárítják, a szárítás alatt a bogyók lassan megbarnulnak. Íze és illata a szegfűszegre emlékeztet, de keveredik bele egy kicsi a szerecsendió és a fahéj aramájából is. Egészben és őrölve kerül forgalomba. Az őrölt szegfűszegnek pikáns, kissé csípős az íze. Főként süteményekben, befőttekben, édességekben használják, de jól illik a halételekhez is. A forralt bor egyik fűszere, de más alkoholos italoknál is előszeretettel használják.
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*