Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Alapanyag » Fekete bors

Fekete bors
Fekete bors

Az Indiában őshonos Piper negrum évelő kúszónövény, melynek a fürtökben termő, bogyós termését fogyasztjuk. A bors érettségi állapotától és feldolgozásától függően lehet fekete, fehér vagy zöld bors.

A legnépszerűbb és legismertebb fűszer a világon. Íze csípős, illata jellegzetes. Levesek, húsételek, halételek, pácok, öntetek fűszere, a legtöbb fűszerkeverék alkotó eleme. Egyben és őrölve is fogyasztjuk

A bors és más távol keleti fűszerek iránti kereslet, valamint, az iszlám terjeszkedése miatt lezárt kereskedelmi útvonalak, indították útjára a nagy felfedezések korát. Kolombusz, hasonló céllal vezette hajóit nyugatra, és fedezte fel az amerikai kontinenst. A kereskedelmi útvonalak feletti ellenőrzés hatalmas gazdagságot biztosított az, azt birtokló országoknak és kereskedőknek. A középkorban a bors, szerecsendió és szegfűszeg értéke, magasabb volt az aranyénál. Számos alkalommal az adásvételnél az ellenértéket, vagy a bérleti díjak mértékét, borsban állapították meg, hiszen a bors értéke stabilabb volt, mint a pénznek.

Az alig érett bogyókat a napon szárítják, erjesztik, így nyerik el végleges fekete színüket és ráncos felületüket.



Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*